lördag 24 juli 2010

Penntrollen


Penntrollen var egentligen rätt fula små troll. Det fanns både sådana som man just satte på toppen av blyertspennan; de var nakna, och andra lite större varianter som man kunde leka med och som hade någon variant av klädsel i filttyg. Som sagt, rätt fula, men de såg ju i alla fall glada ut. Jag hade både en pennvariant och ett större, ca 10 cm högt, troll.

6 kommentarer:

  1. Jag hade nog ett och annat penntroll jag med (född -66). Minns speciellt ett stort troll med cerisefärgat hår och någon grön klädedräkt. Mamma hade köpt det i Köpenhamn eller Malmö och jag fick det i julklapp. Håret doftade underbart, obeskrivbart vad, men doften finns fortfarande kvar och trollet ligger uppe på vinden. Utan kläder men fortfarande med allt sitt hår i behåll! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste vara doften som gjorde dem så populära... eller att de var så fulsöta helt enkelt. :)

      Radera
  2. Det roliga är att DAM-trollen som de hette finns fortfarande att köpa, och de doftar PRECIS likadant som de gjorde på 70-talet! Jag har kvar mina också, och kläderna som man köpte till. Och nästan ingen kunde motstå frestelsen att klippa håret på de små stackarna...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aah, mina hade sitt hår kvar... eller när jag tänkte efter så testade jag nog att toppa det lilla trollet som satt på pennan lite grann. :D

      Radera
  3. Det roliga är att DAM-trollen som de hette finns fortfarande att köpa, och de doftar PRECIS likadant som de gjorde på 70-talet! Jag har kvar mina också, och kläderna som man köpte till. Och nästan ingen kunde motstå frestelsen att klippa håret på de små stackarna...:)

    SvaraRadera
  4. Mitt troll var på semester å solade, för å få till det så tog jag skrivbords lampan en sån där lång man kunde vika ni vet. Sagt å gjort så la jag trollet på stranden/skrivbordet å satte lampan över... å brun blev trollet eller snarare svart för den lille stackaren tog eld.

    SvaraRadera