torsdag 29 september 2011

Gomorron Sverige


Gomorron Sverige hade tv-premiär 1977, och det var Lennart Hyland som var programledare. Att programmet sändes tidigt på lördagmorgnar var inget som helst problem när man var 7 år; man var ju ändå redan uppe! Lennart var också vaken, och trallade glatt "Gomorron Sverige tingelingeling" i signaturen, medan live-orkestern i studion spelade.

Och hallå, det vankades ju till och med barninslag med en tävling där de med ett visst slutnummer i telefonnumret (som lottades fram varje gång) fick ringa in och vinna böcker och ryggsäckar och diverse sportgrejer! Efter tävlingen var det alltid tecknad film. Vill här poängtera att det fortfarande var hyfsat sparsamt med tecknade serier på tv. Det fanns liksom bara två kanaler att välja på, och barnprogrammen sändes 16.30 i 1:an och 17.30 i 2:an. Allt utöver detta var en grym bonus!

Så man satt där tålmodigt framför tv:n... och väntade på det där viktiga barninslaget i Gomorron Sverige. Under programmets gång kunde man få sällskap av mamma eller låtsaspappan. De var dock inte lika morgonpigga som jag och Lennart.

2 kommentarer:

  1. Just det, kommer ihåg hur glad man var över de få barnprogram som visades på tv:n

    SvaraRadera
  2. ja, svältfödd som man var! :)

    SvaraRadera